Food

20161030_185938-1——————————–

20161230_180353-1.jpg

——————————–
20161126_171821

——————————–20161223_183635-1.jpg

——————————–

20170114_191135-1.jpg

——————————–Screenshot_2017-01-19-22-29-08-1.png

——————————–

Paëlla

20161113_152838-1

 Ingrediënten:

  • Paëlla Knorr pak
  • 200 gram garnalen
  • 200 gram calamaris
  • 200 gram koolvis
  • 200 gram pangafilet
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • Rijst (Paëlla rijst of basmati rijst)
  • 200 ml water
  • 2 bouillonblokjes
  • peper en zout

20161113_153835-120161113_155928-1-1

Bereiding:

  • Snij de wortel en ui in blokjes en haal de doperwten alvast uit de diepvries.
  • Snij de Pangafilet en koolvis in blokjes en haal ook de garnalen en calamaris uit de diepvries.
  • Kook de rijst in een diepe pan en zorg ervoor dat het water de rijst goed bedekt.
  • Verhit een grote wokpan met olie. Hier mag de groenten bij. Als de groenten bijtgaar zijn, mogen de koolvis en pangafilet erbij. Voordat je de calamaris en garnalen erbij doet, bak je deze eerst even gaar in een apart pannetje. Als deze gaar zijn, mogen deze ook in de wokpan. Hier mag het zakje ‘groentemix’ en ‘kruidenmix’ bij.
  • Als de rijst klaar is mag deze voorzichtig in wokpan. Doe dit beetje voor beetje, zodat niet alles uit de pan valt en je alles goed door elkaar heen kan roeren.Als de rijst er goed is door gemixt, mogen er 2 bouillonblokjes bij en eventueel wat zout en peper voor extra smaak. Hier mag nog 200 ml water bij. Dit mag ook minder zijn. Het ligt er net aan hoe vochtig alles is. Meng alles nogmaals goed door elkaar en laat dit even sudderen met de deksel op de pan.
  • Serveer de paëlla in een grote schaal en tijd om te smullen!
  • Disfrutar de su comida!

20161113_163644-1

————————————————————————

Taco’s

20161019_151451-1.jpg

Ingrediënten:

  • 1 pak Knorr Taco’s
  • 300 gram gehakt
  • 1 tomaat
  • Sla
  • 1 blikje mais
  • 300 ml water
  • Rijst
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • Geraspte kaas

20161019_150256-1-120161019_151228-120161019_153559-1.jpg

 

Bereiding:

  • Snij de paprika en ui in kleine blokjes. Verwarm de oven alvast op 150 graden Celsius.
  • Hierna snij de je voor de salade, de tomaat in kleine blokjes en de sla in kleine reepjes.
  • Verwarm een pan met water en doe hier de rijst in.
  • Verhit een grote pan met olie en bak het gehakt tot het een bruin kleurtje heeft. Voeg daarna de ui en paprika toe en bak dit samen met het gehakt. Voeg het zakje ‘kruidenmix’ toe samen met 150 liter water. Breng het geheel roerend aan de kook.
  • Als de rijst gaar is voeg je dit toe bij het gehaktmengsel. meng dit doorelkaar heen. Bewaar de mais tot het laatste moment, want hier moet nog een ‘crunch’ aan zitten.
  • Als je dit allemaal door elkaar heb gemaakt, kun je er nog 2 bouillonblokjes bij doen voor extra smaak.
  • Tot slot vul je de taco’s met het gehakt/rijst mengsel. Strooi er wat geraspte kaas overeen en stop dit in de oven voor 8 a 10 minuten.
  • Als de taco’s klaar zijn kun je de salade eroverheen strooien of er naast leggen om erbij te eten.
  • Klaar is kees, eetsmakelijk!

20161019_163702-1

——————————–

Risotto

20161024_155035-1.jpg

Ingrediënten:

  • 1 pak Knor Italiaanse Risotto
  • Risotto rijst
  • 1 ui
  • 1 Courgette
  • 1/2 teentje knoflook
  • 350 gram kipfilet
  • 250 gram champignons
  • 400 ml water
  • 2 bouillonblokjes

20161024_163427-1.jpg20161024_161942-1 (1).jpg20161024_161956-1.jpg

 

Bereiding:

  • Snij de champignons in plakjes en de courgette en ui in blokjes. Daarna snij je de kipfilet ook in blokjes. Voeg het zakje ‘Marinade’ toe en de kip en voeg hier wat zout en peper aan toe. Meng dit goed doorelkaar en laat dit 10 minuten intrekken.
  • Neem een pan met water en doe hier de risottorijst bij. Gebruik zo veel rijst als je wilt, maar zorg ervoor dat het water de rijst bedekt. Laat dit staan op een op een middelmatig vuurtje
  • Vervolgens zet je een grote wokpan op heet vuur en voeg je een klein beetje olie toe. Hier mag de gemarineerde kip bij. Als de kip goudbruin is mogen de groenten erbij. Als de groenten gaar zijn mag er 400 ml water bij en het zakje ‘Kruidenmix’. Meng dit goed doorelkaar.
  • Het is de bedoeling dat het water uiteindelijk langzaam verdampt. Dit heeft even tijd nodig. Als dit toch te lang duurt, kun je wat meel/bloem toevoegen om het proces sneller te laten verlopen.
  • Als het water verdampt is mag de rijst bij het groentemengsel. Voeg hier de 2 bouillonblokjes bij en roer dit langzaam door elkaar heen.
  • Buon Appetito!

20161024_171438.jpg

 

 

———————————————————————–

Falafel in Wraps

20161007_194126-1.jpg

Ingrediënten:

  • Knor Libanese falafel pakket
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 50 gram sla
  • 1 blik kikkererwten, 260 gram
  • 125 gram cremefresh
  • Tomatenketchup
  • Water
  • Olie

20161007_195206-1.jpg20161007_195247-1.jpg20161007_195716-1.jpg

Bereiding:

  • Voor de salade, snijd je de tomaten, ui en kropsla fijn.
  • Voor de saus op de wrap (Harissa saus), meng je de tomatenketchup, 2 eetlepels water en de inhoud van het harissa zakje. Meng dit goed samen en leg dit even aan de kant.
  • Voor de knoflookdip meng je de cremefresh samen met 2 eetlepels water. Daarna mag het zakje ‘dipsaus’ erbij.
  • Vervolgens laat je de kikkererwten uitlekken in een kom. Voeg hier 2 eetlepels water en 2 eetlepels olie aan toe. Hier mag het zakje ‘Kruidenmix’ bij om de kikkererwten een smaakje te geven.
  • Prak de kikkerwten fijn met een vork of een aardappelstamper. Meng dit geheel goed door elkaar.
  • Vorm 12 gelijke balletjes met het mengsel en duw ze een beetje plat.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de balletjes gedurende 5 minuten tot ze goud bruin zijn gekleurd.
  • Ondertussen verwarm je de falafel broodjes in een voorverwarmde oven ongeveer 3 minuten lang.
  • Bestrijk de broodjes met de harissa saus, beleg in het midden met wat sla en 2 kikkererwtballetjes per broodje.
  • Vouw de broodjes dicht en serveer dit met de knoflookdip. Je kan de knoflookdip ook alvast in de broodjes smeren.
  • Eetsmakelijk!

20161007_200847-120161007_195732-1img-20161012-wa0000

——————————————————————

Chinese Kantonese kip met wok groente

20160924_154152-1.jpg

Ingrediënten:

  • Knor pak kantonese kip
  • 1 ui
  • 2 pakken oosterse roerbakgroenten
  • Zoete ketjap
  • 2 bouillonblokjes
  • Noodles of Mie
  • 500 gram kipfilet

20160924_155640-120160924_162436-120160924_162426

Bereiding:

  • Snijd de kipfilet in blokjes en meng de inhoud met het zakje marinade me 3 eetlepels water samen met de kip. Laat dit 10 minuten intrekken.
  • Ondertussen zet je de noodles/mie in een ruime pan met heet water en laat je dit ongeveer 20 minuten koken tot ze gaar zijn. Spoel dit daarna af met koud water.
  • verwarm een grote wok pan met olie en leg de kip in de pan. Als de kip goudbruin is mag de roerbakgroenten erbij. Hussel dit goed door elkaar en daarna mogen  er 2 bouillonblokjes bij voor meer smaak.
  • Nu mag het zakje ‘saus’ toegevoegd worden bij de groenten samen met 150 ml koud water. Ook dit meng je even goed doorelkaar, zodat de saus in alle groenten kan trekken.
  • Als de noodles/mie gaar zijn mag deze ook in de grote wok pan. Giet er wat Ketjap bij voor de kleur en extra zoete smaak en meng dit daarna goed doorelkaar heen.
  • Serveertip: Voor een extra bijt, kun je er wat kroepoek naast leggen.
  • Eet smakelijk!

20160924_164653-1

 ———————————————————————————————-

Kip PiriPiri

20160922_151653-1.jpg

Ingrediënten:

  • Knor pak Kip Piripiri
  • 400 gram kipfilet
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 uien
  • 1/2 teentje knoflook
  • Broccoli
  • Wortel
  • Peper/zout
  • Tomaat (salade)
  • Komkommer (salade)
  • 2 boullionblokjes

20160922_154523.jpgbrocrice.jpg

Bereiding:

  • Kook de sperziebonen voor ongeveer 15 minuten in een pannetje op een hoog vuur en giet ze daarna af.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en marineer deze met het zakje marinade kruiden in de knor verpakking en laat dit ongeveer 5 minuten intrekken
  • Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en de wortel en ui in kleine blokjes. Ook zet je ondertussen de rijst in een pan met heet water. Ik vond zelf de rijst in het zakje te weinig, dus heb ik er wat witte rijst bij gedaan. Doe de rijstkruiden  in de Knorrverpakking zit bij de rijst voor wat meer smaak. Laat dit koken tot de rijst goed gaar is en roer dit af en toe door elkaar, zodat dit niet aan elkaar plakt.
  • Verhit een wok pan met olie en bak de kipfilet stukjes tot ze gaar zijn. Voeg de uit, wortel, broccoli en sperziebonen bij de kip stukjes in de wok. Bak de groenten even kort mee en voeg 2 bouillonblokje toe voor wat meer smaak.
  • Voor de salade snij je de komkommer en tomaat in blokjes en meng je de inhoud van het zakje dressing met 3 eetlepels water en schep dit doorelkaar heen met komkommer en tomaat.
  • Eet smakelijk!

vol

————————————————————————————————

Scampi Spinach

20160904_144706.jpg

Ingredienten 6 pers:

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • Kruidboter
  • Kookroom
  • Spinazie
  • 1 bakje Kastanje champignons
  • 400 gram Garnalen
  • Pasta (Penne)
  • Zout/peper + boullionblokje

20160904_151655-1.jpg

Bereiding:

  • Stop de olie in een grote wokpan en bak de knoflookstukjes op een laag vuur. Snijd de ui, champignons en courgette in kleine blokjes/stukjes. Daarna mag dit samen in de pan met de knoflook. Breng dit op smaak met 1 boullionblokje, zout en peper.
  • Ondertussen stop je de pasta in een ruime pan met water en een snufje zout tot de pasta gaar is.
  • Breng de garnalen op smaak met zout en peper. Als de garnalen op smaak gebracht zijn, mogen ze in de wokpan bij de groentes. Hier mag ook een klontje kruidenboter bij.
  • Ook de kookroom mag erbij. Doe dit beetje bij beetje. Als je ziet dat de saus te vloeibaar is, kun je altijd wat meel toevoegen om de saus dikker te maken. Als de saus de juiste structuur heeft mag de pasta erbij. Meng alles goed door elkaar heen, Daarom is het erg belangrijk om met een grote pan te werken. Dit voorkomt dat alle pasta naast de pan ligt :p
  • De spinazie bewaren we voor het laatst, omdat spinazie erg snel inslinkt. Eerst mag de parmezaanse kaas erbij. De hoeveelheid mag je natuurlijk zelf bepalen. Meng dit doorelkaar, zodat de kaas in de pasta smelt. Tot slot mag de spinazie er bij. Meng dit even goed door elkaar heen en klaar is kees!
  • serveertip: met wat parmezaansekaas erop, smaakt alles net iets beter!

20160904_161218-1-1

————————————————————————

Indische Pasteitjes

20160825_145258-1

Ingrediënten:

Deeg

Vulling

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1/2 teentje knoflook
  • 350 gram gehakt
  • 50 gram diepvrieserwten
  • Ketjap zout
  • Zout/peper
  • Olie

Screenshot_2016-08-26-23-40-31-1Screenshot_2016-08-26-23-38-04-1

1472248076355

Bereiding:

  • Zorg ervoor dat je eerst begint met het deeg, want deze moet 1 uur afkoelen in de koelkast. Meng de bloem, de eieren en het zout goed doorelkaar, tot het kneedbaar is. Kneed dit stevig doorelkaar tot en een soepel deegbal. Pak dit in met plastic folie en laat dit 1 uur rusten in de koelkast.
  • Snijd de ui in kleine blokjes en snij de knoflook fijn. Rasp de wortel in dunne reepjes en breng de erwtjes aan de kook. Verhit een wok en laat de olie goed warm worden. Eerst mag de gehakt in de pan. Laat deze eerst een beetje aanbakken. Daarna mag de rest van de groenten erbij. Breng alles op smaak met zout, peper, knoflook en een scheutje Ketjap. Nu mag het mengsel even afkoelen in de koelkast.
  • Ondertussen mag het deeg uit de koelkast gehaald worden. Zorg ervoor dat het aanrecht is bestuift met bloem. Rol het duig uit tot ongeveer 1,5 cm dikte. Steek er cirkels uit met het vormpje (foto 1).  Vul het midden van de cirkel met een lepel vulling (foto 2). Vouw de cirkel dubbel en druk ze daarna dicht met een vork (foto 3/4). Dit geeft een mooi effect tijdens het frituren.
  • Verhit de olie tot je de spetters kunt horen en bak daarna de pasteitjes totdat ze goudbruin zijn.
  • Serveertip: Dip de pasteitjes in een beetje chilisaus. Dit zorgt voor wat extra smaak!

Screenshot_2016-08-26-23-36-07-1

———————————————————————————————————————————————-

Snickers taart

20160817_163456.jpg

Ingrediënten:

  • 150 gram zoute boter
  • 400 gram biscuit koekjes
  • 200 gram geroosterde pinda’s (niet gezouten)
  • 1 pot karamel
  • 2 repen melk chocolade
  • 150 ml slagroom
  • 5 Snickers
  • Gekarteld bakblik (www.kookpunt.nl)

1471607497606

Bereiding:

  • Stop de koekjes in de blender en zorg ervoor dat ze fijn gemalen zijn tot een zand structuur. Smelt de 150 gram boter en meng dit vervolgens samen met de fijngemalen koekjes. Het deeg is goed genoeg als je het in een geheel in je hand kan vasthouden zonder uit elkaar te vallen (foto 1). Daarna strooi je het mengsel in het bakblik en verdeel je het mengsel over het gehele bakblik. Zorg ervoor dat de randjes wat dikker zijn. Leg het bakblik in de koelkast voor een paar minuten, terwijl je aan de rest werkt.
  • Meng de karamel samen met de pinda’s. Haal het bakblik uit de koelkast en gooi het mengsel van karamel en pinda’s op het koekjesdeeg (foto 3). Ook dit verdeel je netjes over het bakblik. Dit mag weer terug de koelkast in voor een paar minuten.
  • Zorg ervoor dat je chocolade gesmolten is. Dit kan in een pannetje, in de oven of in de magnetron. Als het goed gesmolten is, mag de slagroom erbij. Meng dit langzaam door elkaar heen tot het een vloeibaar mengsel word.
  • Haal het bakblik weer uit de koelkast en strooi de chocolade over het pindamengsel heen (foto 4). Snijd de snickers in kleine reepjes of blokjes en leg dit direct op de vloeibare chocolade. Natuurlijk kun je de bovenkant van de taart versieren naar keus. Ik zelf heb ervoor gekozen om de snicker stukjes er nonchalant op te strooien.
  • Nu mag de taart terug de koelkast in voor ongeveer 2 uur. Als alles goed is afgekoeld is het tijd om te smullen!

Screenshot_2016-08-19-13-53-06-1Screenshot_2016-08-19-13-53-50-1

———————————————————————————————————————————————-

Kabeljauw Burgers

20160714_204400-1.jpg

 Ingrediënten:

  • 500 gram kabeljauwfilet
  • 100 gram bloem
  • zout/peper
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • Paneermeel
  • Rucola
  • Bolletjes brood naar keuze
  • 1 zoete aardappel
  • Cheddarkaas
  • 1 teentje knoflook

Ravigotesaus:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • kappertjes
  • bieslook
  • Peper/zout
  • Augurken

20160714_215248.jpg

Bereiding:

  • Meng de bloem, zout en peper samen in een kom. Zet dit even aan de kant. Breek 1 ei (eventueel 2 eieren) en voeg hier melk aan toe. Klopt dit goed samen en zet dit ook even apart. Snij de kabeljauwfilet in grote vierkantjes en dep deze goed droog met een keukenpapiertje.
  • Pak een stuk kabeljauwfilet en haal deze eerst door de bloem heen. Vervolgens door het eimengsel en tenslotte door de paneermeel heen. Druk de paneermeel goed aan op de vis, zodat dit goed blijft plakken.
  • Als alle vissen gepaneerd zijn, zet je de vis ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  • Voor de ravigotesaus meng je de mayonaise, yoghurt, kappertjes, bieslook en klein gesneden augurken samen in een kom. Breng de saus op smaak met wat extra zout en peper. Meng dit goed samen en klaar is het sausje!
  • Verwarm ondertussen wat zonnebloemolie in een diepe pan en bak de kabeljauwfilet totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn.
  • Wanneer de kabeljauwfilet goudbruin van kleur is, haal je ze uit de pan en laat je de olie uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Snij heen besmeer leg het stukje vis erop. Besmeer daarna de vis met de ravigotesaus, cheddarkaas en rucola.
  • Stop de zoete aardappel met 1 teentje knoflook, olie, zout en peper in de oven en klaar is kees!

20160714_221723.jpg

———————————————————————————————————————————————-

 Surinaamse Roti 2-3 personen

20160712_201206-1.jpg

Ingrediënten:

  • Surinaamse Roti Knorr (inhoud 6 pannenkoeken + 2 sauzen)
  • 350 gram kipfilet
  • 250 gram sperziebonen
  • 400 gram krielaardappelen
  • 350 ml water
  • Olie
  • 1 ui
  • 1 bouillonblokje
  • Peper

20160712_204053-1.jpg20160712_212539-1

Bereiding:

  • Meng de Roti-marinade (Knorr pakket) met 3 eetlepels olie. Snij de kipfilet in blokjes en laat dit 15 minuten trekken in de marinade. Meng dit goed, zodat de marinade goed verdeeld is over de kipstukjes. Snij de ui fijn en de sperziebonen door de helft.
  • Bak de aardappelen in een scheutje olie in een ruime pan op hoog vuur tot de aardappelen goudbruin zijn. Kook ondertussen de sperziebonen in water op een hoog vuur.
  • Wanneer de marinade goed is in ingetrokken, bak je de kip in een grote pan of wok (zonder olie/boter). Daarna mogen de uitjes langzaam fruiten bij de kip.
  • Voeg 350 ml water en de Roti-saus (Knorr pakket) bij de kip en roer dit goed door elkaar. Voeg er peper  en 1 bouillonblokje bij voor meer smaak. Daarna mogen de sperziebonen door de saus. Doe een deksel op de pan en laat alles rustig intrekken, totdat het een dikke saus is geworden.
  • De Roti pannenkoeken verwarm je in een koekenpan, elke kant 30 seconde.
  • Tot slot vul je de Roti pannenkoek met de saus en de aardappelkrieltjes. Rol de pannenkoek langzaam op en zo heb je een heerlijk, makkelijk gerecht bereid.
20160712_223035-1
EETSMAKELIJK!!!

 

——————————————————————————————

Ijskoffie (met eigen toevoeging)!

2016-05-10_13.06.29 (1)

Ingrediënten:

  • Een blender
  • Melk
  • Koude koffie
  • Ongeklopte slagroom
  • Slagroom of vanille-ijs
  • Slagroom uit een bus
  • Een beker om het in te doen
  • Bevroren ijs of ijsblokjes
  • Eigen toevoeging (koffieleutjes, chocola, karamel)

Bereiding:

  • Voeg 2 bollen ijs in de blender
  • Voeg hierbij een scheutje melk, een gelijke hoeveelheid ongeklopte slagroom, de koffie en de bevroren ijs en mix dit samen tot een geheel
  • Het is de bedoeling dat de bevroren ijs geen water word, maar gewoon in scherven achter blijft
  • Voeg hierna je extra toevoeging (chocola. karamel enz.) toe en meng het tot een geheel
  • Schud de blender wat heen en weer, want er blijven soms resten aan de bodem plakken of ga er even met een lepel langs
  • Proef het eerst en bepaal zelf of er nog wat bij moet
  • Giet je massa in de beker
  • Bedek het met slagroom en strooi er wat extra’s van je toevoeging bij
  • Klaar is je ijskoffie

2016-05-09_23.01.51

 

 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Plaats een reactie